Publicitate, bugete de publicitate

 

Publicitatea…pare o povara pentru unii dintre noi si e perceputa ca o cheltuiala ce nu-si are rostul.

 Dar care e putearea ei? De ce ar trebui sa facem publicitate? Ce asteptari avem de la ea?

Ne sunt suficiente recomandarile pentru ca business-ul nostru sa creasca?

 Sigur recomandarile sunt bune si sunt sanse mari  ca din  trei,  unul sa vina si sa cumpere. Intrebarea e cum obtinem alte si alte recomandari,  cum facem sa aducem oameni noi care sa recomande la randul lor mai departe businessul nostru?

 Printr-o campanie de publicitate!

 Fie ca alegeti televiziune, radio, ziare, reviste, pliante, flyere incercati sa sensibilizati publicul prin oferte atractive.

 Am auzit de multe ori refuzuri de genul “ am epuizat bugetul de publicitate” sau nu avem buget alocat “…

Multe companii au fonduri  alocate campanilor de publicitate pentru ca de alungul unui an vanzarile variaza de la o luna la alta, de la un sezon la altul si mereu trebuie sa faca din anul curent ca si incasari/profit unul mai bun decat cel trecut.

 Aici intervine si publicitatea pe care o faci. Fie ca e una la articole de sezon ori una de lansare de produs sau de reamprospatare a memoriei consumatorului ea trebuie sa exista in fiecare luna / trimestru sub o forma sau alta.

 Daca aveti curiozitatea si rabdarea va recomand acest articol despre istoria publicitatii si tipurile ei http://ro.wikipedia.org/wiki/Publicitate , veti intalni metode de acum sute de ani care functioneaza si azi.

  Daca pt dvs o anume metoda nu a functionat intrebati-va de ce? Unde ati gresit in primul rand dvs? Sa fi fost mesajul? Titlul? Promotia?  Nu incercati sa dati vina pe cai de la care  cumparati  aparitia  intr-o anumita revista, panou , difuzare radio/tv etc.,  ei nu fac altceva decat sa va propuna un canal de promovare , dvs sunteti responsabilul si trebuie sa analizati foarte bine orice propunere si sa alegeti cu grija ce anume promovati atat ca si continut ( text, mesaj etc) cat si ca produs.

 A face afaceri fara publicitate este ca si cum i-ai face cu ochiul unei fete pe intuneric. Tu vei sti ceea ce faci, in rest nimeni altcineva nu va afla.

 ~Steuart Henderson Britt

 Daca doriti stam de vorba pe tema asta si va sprijinim in campanile de publicitate viitoare.

 www.powerimage.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s